Icono Rutas 45 Ruta cultural de la badia d’Alcúdia

L’entorn de Son Real i Can Picafort destaca per la seva bellesa, essent un dels pocs territoris encara verges que es conserven a tota l’illa de Mallorca.

Aquest paratge s’ha preservat del boom turístic i de la construcció, conservant fins avui en dia l’essència de la Mallorca més pura. Passejar per la seva costa permet a un tenir la sensació d’estar en una Mallorca d’uns altres temps, ja molt llunyans. Va ser precisament elegit aquest indret pels nostres ancestres per donar el repòs etern als seus éssers més estimats. Probablement la bellesa d’aquest entorn fos concebuda, per les comunitats prehistòriques, com un lloc carregat d’espiritualitat. Aquest fet es veu reflectit per la gran riquesa de jaciments arqueològics situats literalment sobre el mar i que destaquen sobretot per la seva excepcionalitat, com és el cas paradigmàtic de la necròpoli de Son Real o del conjunt arqueològic del s’Illot dels Porros.

Aquesta ruta cultural a Mallorca permet realitzar excursions tan costaneres com d’interior. Un pot caminar tan per platges verges i paradisíaques plenes d’història i patrimoni, com també permet descobrir la cultura tradicional mallorquina, en el centre d’interpretació de la finca pública de Son Real. Una altra possibilitat és descobrir la rica biodiversitat de l’entorn en el parc Natural de l’Albufera, l’aiguamoll més important de les Illes Balears.

Aquesta ruta és perfecte en els mesos de primavera i estiu per així poder-se donar un bany a les seves cristal·lines aigües.