Icono Museos 45 Castell de Bellver. Museu d' Història de la Ciutat

Serveis:

Cafeteria

Titularitat:

Municipal

Municipi:

Palma

Adreça:

Carrer de Camilo José Cela, s/n 
07014 Palma

Telf:

971 73 50 65

E-mail:

email

Preu:

GENERAL: 4 €
REDUÏDA: 2 €
RESIDENTS A PALMA: 2,50 €
AGÈNCIES DE VIATGES: 2.50 €
ENTRADA GRATUITA: diumenges

Horaris:

ABRIL A SETEMBRE:
Dilluns: 8.30 a 13 h
Dimarts a dissabte: 8.30 a 20 h
Diumenges i festius: 10 a 20h

OCTUBRE A MARÇ:
Dilluns: 8.30 a 13 h
Dimarts a dissabte: 8.30 a 18 h
Diumenges i festius: 10 a 18 h

La taquilla es tanca 45 minuts abans que el Museu.

Descripció:

El Castell de Bellver es troba ubicat a un puig als afores de la Ciutat, aproximadament a uns 3 quilòmetres. Per tal d’arribar hem de dirigir-nos al parc del castell, situat darrere de l’antic Hospital de son Dureta. Si venim per la Via Cintura (Ma-20) em de desviar-nos per la sortida de son Rapinya. A partir d’allà hem de seguir les indicacions en direcció a l’Hospital de son Dureta i el Castillo de Bellver.

Un cop arribats al castell ens trobarem amb una construcció militar, la qual fou utilitzada per acollir la família reial al segle XIV i més tard com a estructura militar. Aquest edifici fou construït entre els anys 1300 i el 1311, per ordre del rei Jaume II de Mallorca.

L’edifici és d’estil gòtic, amb un cos circular, un pati central, dos nivells d’ús i un terrat. Està dominat per quatre torres circulars, orientades als quatre punts cardinals, una d’elles exempta. La seva morfologia circular el fa ser únic. El material amb què fou construït, marès, prové, majorment, de les pedreres i coves que es troben als voltants del castell. Aquest material fa que adquireixi un aspecte ben mediterrani, de coloracions diverses, al llarg de les diferents postes de sol, produint una imatge espectacular de la construcció.

L’any 1931 el castell i el bosc de Bellver foren cedits per l’estat a la Ciutat i fou llavors quan el govern republicà el convertí en el Museu d’Història de la Ciutat, complint aquesta funció, exceptuant el període de la Guerra Civil Espanyola, fins a dia d’avui.

A les seves sales podem trobar les restes d’objectes que formen part de la històrica de la ciutat, provinents de diferents jaciments excavats al llarg del temps.

A la planta baixa iniciarem el nostre recorregut per l’Edat del Bronze fins el moment de la conquesta romana de l’illa, amb la conseqüent fundació de Palma a l’any 123 abans de la nostra era. Cal destacar el període musulmà, medieval i renaixentista amb una rica col·lecció de vaixelles. També podrem gaudir del plànol de la ciutat, on es veuen les murades de 1647.

A la segona planta de l’edifici s’hi troba, entre altres elements, la col·lecció d’estatuària i epigrafia d’Antoni Despuig, de principis del s. XIX, centrada en el món clàssic.

Al llarg de l’any el museu presenta una variada oferta d’activitats que podem consultar a través de la seva web.